Tą sałatką rozpoczynam okres zdrowego żywienia. Do wakacji gotuje wyłącznie zdrowo i niskokalorycznie. Jeżeli chcecie przygotować swój organizm i ciało do lata, serdecznie zapraszam do odwiedzania bloga :)
Składniki :
buraki
rukola
ser feta
orzechy laskowe
Myślę, że w przypadku takiej sałatki podawanie proporcji jest zbędne. Oczywiście najlepiej będzie gdy użyjemy bardzo dużo najmniej kalorycznych składników, czyli rukoli i buraków. Reszta niech będzie tylko urozmaiceniem smakowym w niedużej ilości.
Buraki umyte, zawinięte w folie aluminiową pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 40 minut do godziny(w zależności od wielkości warzywa). Po upieczeniu obieramy je ze skórki. Pokrojone podajemy na umytej rukoli, posypane pokruszonym serem feta i posiekanymi oraz podprażonymi orzechami laskowymi.
Jeżeli chcecie poznać dokładną kaloryczność głównych składników dań oraz zalety spożywania ich podczas odchudzania - serdecznie zapraszam do śledzenia mojego fajpejdża na Facebooku :)