Składniki:
500 g makaronu tagliatelle
około 6 borowików
pół cebuli
szklanka śmietany
garść startego parmezanu
łyżka oliwy
sól, pieprz i natka pietruszki do smaku
Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Na oliwie podsmażamy cebulkę pokrojoną w piórka, gdy odrobinę się zeszkli dodajemy pokrojone borowiki i smażymy jeszcze około 6-7 minut. Zmniejszamy ogień dodajemy śmietanę i parmezan, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy odcedzone tagliatelle, mieszamy i podajemy posypane odrobiną natki pietruszki.
sól, pieprz i natka pietruszki do smaku
Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Na oliwie podsmażamy cebulkę pokrojoną w piórka, gdy odrobinę się zeszkli dodajemy pokrojone borowiki i smażymy jeszcze około 6-7 minut. Zmniejszamy ogień dodajemy śmietanę i parmezan, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy odcedzone tagliatelle, mieszamy i podajemy posypane odrobiną natki pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz