Grzanki z pastą z bobu


Składniki :


pełnoziarnista bagietka
500 g bobu
150 g sera feta
świeżo zmielony czarny pieprz
garść pistacji
oliwa z oliwek
świeża bazylia

Bób gotujemy przez około 20 minut – aż będzie miękki. Gdy przestygnie pozbywamy się łupinek. Wraz z fetą, oliwą oraz pieprzem blendujemy na gładką pastę.

Kromki bagietki podpiekamy z obu stron na suchej patelni, tak aby lekko się zrumieniły. Każdą z nich smarujemy wcześniej przygotowaną pastą. Posypujemy posiekanymi pistacjami oraz świeżą bazylią.

Możemy również pistację oraz bazylię dodać do reszty składników i razem zmiksować.

4 komentarze:

  1. Kocham takie pasty! Idealne do grzanek :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł! Taka pasta na grzaneczkach, musi smakować pierwsza klasa.

    OdpowiedzUsuń