Banana bread


Składniki na 2 keksówki:


3 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
1/4 łyżeczki cynamonu
szczypta soli
2 jajka
1 i 1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
4 duże banany (zblendowane na gładki mus)

Mąkę przesiewamy do misy miksera. Dodajemy resztę suchych składników : proszek do pieczenia, sodę, sól, cynamon oraz cukier. Następnie dodajemy jajka oraz olej. Zaczynamy miksować. Na koniec, zaraz po zblendowaniu (żeby nie ściemniały) dodajemy banany.Wszystkie składniki miksujemy jeszcze chwilę, aż ciasto będzie jednolite i gładkie. Przelewamy do dwóch keksówek wyłożonych papierem do pieczenia.
Pieczemy w 180°C do tak zwanego suchego patyczka. Około 40 - 45 minut.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz